Taliban Afganistan'da istihbarat merkezine saldırdı

Taliban Afganistan'da istihbarat merkezine saldırdı

Taliban, Afganistan'ın kuzey kesiminde ABD destekli hükümet güçlerine ait istihbarat merkezine bombalı araç saldırısı düzenledi.

Afganistan'ın kuzey kesiminde ABD destekli Kabil hükümetine ait bir istihbarat merkezi bombalı araç saldırısının hedefi oldu.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırı, bugün öğlen saatlerinde Afganistan'ın kuzeyindeki Samangan ilinin merkezi Aybek ilçesinde gerçekleştirildi.

İlin merkezinde bulunan istihbarat binasına yönelik bombalı araç saldırısının ardından, Taliban güçleri merkez içerisine sızarak Kabil hükümeti güçleriyle çatışmaya girdi.

Bölge kaynakları çatışmaların halen sürdüğünü, saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden en az 50 kişinin öldüğünü ve yaralandığını aktardı.

Taliban'dan açıklama

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini belirtti.

Mücahid tarafından yapılan açıklamada, hedef alınan merkezin bölgede sivillere yönelik saldırılardan sorumlu olduğu, çatışmaların devam ettiği ve saldırıda en az 70 istihbarat personelinin öldüğü ve yaralandığı öne sürüldü.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.