Taliban Afganistan'ın Kandahar ilinde bir ilçeyi ikinci kez ele geçirdi

Taliban Afganistan'ın Kandahar ilinde bir ilçeyi ikinci kez ele geçirdi

Taliban'ın Afganistan güneyindeki Kandahar iline bağlı bir ilçeyi ikinci kez ele geçirdiği bildirildi.

Taliban'ın Afganistan güneyindeki Kandahar iline bağlı Maruf ilçesini ikinci kez ele geçirdiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, geçen Şubat ayında Taliban tarafından ele geçirilen Kandahar ilinin Maruf ilçesi dün gece yoğunlaşan çatışmaların ardından tekrar Taliban kontrolüne geçti.

Şubat ayındaki saldırıda Taliban'ın Maruf ilçe merkezini ele geçirmesinin ardından Kabil hükümetine bağlı güçler ilçe içinde farklı bir noktada merkez oluşturmuş ve bu noktayı 'ilçe merkezi' ilan etmişti. Dünkü çatışmalarla birlikte yeni ilçe merkezi de Taliban tarafından ele geçirildi.

Taliban sözcüsü tarafından yapılan açıklamada yeni ilçe merkezinin ele geçirildiği doğrulandı. Hareketin sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, yaşanan çatışmalarda Kabil hükümeti güçlerinden 57 kişinin öldüğü, 11 kişinin ise esir alındığı öne sürüldü.

Maruf ilçesi konumu:

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında, Kandahar ili polis şefi General Abdurrezzak Taliban'ın saldırısında öldürülmüştü. Afganistan'ın güneyinin en etkili ismi olarak anılan Abdurrezzak'ın ölümünün ardından, Taliban'ın Kandahar ilinde etkinliğini artırdığı göze çarpıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.