Taliban'dan Afganistan'ın kuzeyinde Kabil hükümetine saldırı: 30 ölü

Taliban'dan Afganistan'ın kuzeyinde Kabil hükümetine saldırı: 30 ölü

Taliban Afganistan'ın kuzeyindeki Baglan ilinde Kabil hükümeti güçlerine saldırı düzenledi.

Taliban Afganistan'ın kuzeyindeki Baglan ilinde Kabil hükümeti güçlerine saldırı düzenledi.

Bölgeden aktarılan bilgilere göre Baglan ilinin Nehrin ilçesinde Taliban'ın dün gece saatlerinde başlattığı saldırılarda Kabil hükümeti güçlerine ait üç ileri karakol Taliban tarafından ele geçirildi.

Yerel kaynaklar gece saatlerinde yaşanan çatışmalarda Kabil hükümeti güçlerinden, aralarında özel kuvvet personelinin de olduğu 30'a yakın kişinin öldüğünü aktardı.

Kaynaklar, Kabil hükümeti askerlerinin cesetlerinin bölgeden çıkarılamadığını, Taliban'ın geniş bir alanda kontrolü ele aldığını ifade ediyor.

Baglan İl Meclis Başkan vekili Muhammed Hanif yaptığı açıklamada, Taliban'ın Nehrin ilçesinin Kohgeday köyünde düzenlediği saldırısında en az 25 güvenlik personelinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Bölgeye takviye birliklerin gönderildiğini ifade eden Kohgeday çok sayıda korucunun da saldırılarda yaralandığını belirtti.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıda üç ileri karakolun ele geçirildiği, aralarında üç üst düzey ismin de olduğu 28 Kabil hükümeti personelinin öldürüldüğü, 12 askerin de yaralandığı belirtildi. Sözcü Mücahid'e göre saldırıda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.