Taliban Afganistan'ın dört vilayetinde atağa geçti

Taliban Afganistan'ın dört vilayetinde atağa geçti

Taliban'ın geçtiğimiz gün Afganistan'ın dört vilayetinde düzenlediği saldırılarda çok sayıda güvenlik personeli yaşamını yitirdi.

Taliban'ın geçtiğimiz gün Afganistan'ın dört vilayetinde düzenlediği saldırılarda çok sayıda güvenlik personeli yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Taliban'a bağlı silahlı güçler Afganistan'ın Baglan, Samangan, Ferah ve Badgis vilayetlerinde Kabil hükümetine ait noktalara saldırılar gerçekleştirdi.

Kaynaklar, Taliban tarafından dört vilayette düzenlenen saldırılarda bir günde 50'den fazla Kabil hükümeti personelinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Taliban tarafından yapılan açıklamadaysa eş zamanlı düzenlenen saldırılarda Kabil hükümeti askeri personelinden 57 kişinin öldüğü, 12'sinin yaralandığı ve 40'dan fazlasının ise canlı olarak yakalandığı öne sürüldü.

Saldırının düzenlendiği vilayetlerden biri Türkmenistan sınırında

Ülkenin batısındaki Türkmenistan sınırına yakın Badgis ilinin Bala Murgab ilçesinde Taliban tarafından düzenlenen saldırıda 16 askerin öldüğü, 40 askerin ise canlı olarak yakalandığı ifade edildi.

Badgis İl Meclisi Başkanı Abdulaziz Beg tarafından yapılan açıklamada, üssün ve üs yakınlarındaki iki karakolun Taliban tarafından ele geçirildiği belirtildi.

Abdulaziz Beg, bir hafta içerisinde Taliban'in Badgis'te düzenlediği saldırılarda ölen, yaralanan yahut esir edilen toplam 70 asker bulunduğunu söyledi. Badgis il meclis başkanı, ilçenin Taliban eline geçmek üzere olduğunu ifade etti.

Kabil hükümeti Savunma Bakanlığı sözcülerinden Kays Mangal, üssün içerisindeki askerlerle iletişimin tamamen koptuğunu, kayıp sayısını bilmediklerini dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.