Taliban Afganistan'ın kuzeyinde saldırdı: 20 asker öldü

Taliban Afganistan'ın kuzeyinde saldırdı: 20 asker öldü

Afganistan'da Taliban'ın Kabil hükümeti güçlerine düzenlediği saldırıda en az 20 askerin öldürüldüğü ifade edildi.

Afganistan'da Taliban'ın Kabil hükümeti güçlerine düzenlediği saldırıda en az 20 askerin öldürüldüğü ifade edildi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Badgis ilinde hükümet güçlerine ait bir askeri üssü hedef alan saldırıda Taliban çok sayıda silah ve mühimmatı da ele geçirdi.

İl meclis üyelerinden Muhammed Nasır Nazari Perşembe günü şafak vaktinden önce yapılan saldırıda, Badgis ilinin Bala Murgab ilçe merkezinin hedef alındığını belirtti. Nazari, ilçe merkezinde hükümete ait merkezlerin ve karakolların saldırıya uğradığını dile getirdi.

Nazari, bölgede konuşlu bulunan 600 güvenlik gücünün hayatının tehdit altında olduğunu söyledi.

Bala Murgab ilçesinin konumu:

Badgis vali sözcüsü Cemşid Şahabhi ilçede ağır çatışmaların devam ettiğini, kayıpların artabileceğini açıkladı.

Konuya dair açıklama yapan Taliban, saldırılarda 12 askerin öldürüldüğünü, çok sayıda askerin yaralandığını, 5'i komando 21 askerin esir alındığını, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini öne sürdü.

Taliban bölgeden görüntüler paylaştı.

Taliban, bir süredir ülkenin kuzeyindeki Badgis'te saldırılara ağırlık vermiş durumda. Bölgede özellikle Türkmenistan sınır hattında Kabil hükümetine bağlı askeri noktalara düzenlenen saldırılarda şimdiye dek onlarca asker öldürülürken, birçok karakol da ele geçirildi.

Kaynak: Mepa News 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.