Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid: Taliban bir kurtarıcı olarak geri dönecek

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid: Taliban bir kurtarıcı olarak geri dönecek

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, yerel bir kanala Afganistan'da devam eden sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, yerel bir kanala Afganistan'da devam eden sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

Afganistan merkezli Şemşad TV adlı kanala konuşan Mücahid, devam eden barış sürecine de değindi.

Zebihullah Mücahid'in açıklamalarının bazı başlıkları şöyle:

-  Taliban sözcüsü, ABD ile sadece yabancı güçlerin Afganistan'dan çekilmesi konusunun görüşüldüğünü ifade ederek, ABD ile Afganistan'ın iç işlerine dair herhangi bir meselenin konuşulmayacağını belirtti. Zebihullah Mücahid, ABD'nin Afganistan'ın iç işlerine dair bir gündem açmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

-  Mücahid, Afganların kendi aralarındaki problemlerin diyalogla çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Taliban sözcüsü, Kabil hükümetinin Amerikan çıkarlarına hizmet için oluşturulduğunu, Taliban'ın hükümeti bir muhalif ses olarak kabul etmediğini ve bu sebeple Kabil hükümetiyle görüşülmeyeceğini vurguladı.

-  Zebihullah Mücahid, Taliban'ın yönetimi yeniden ele alacağı olası döneme dair soruları da değerlendirdi. Mücahid, Taliban iktidarında basın özgürlüğünün, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi organizasyonların İslami değerler çerçevesinde faaliyete devam edeceğini söyledi. Mücahid, bu kuruluşların İslami değerleri ve Afgan değerlerini ihlal etmesi halinde ortadan kaldırılacaklarını ifade etti.

-  Taliban sözcüsü, "Son 18 yıldır Afganistan'ın müdafaası ve özgürlüğü için savaştığı için Taliban'ın bir kurtarıcı olarak geri döneceğini" öne sürdü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.