Taliban anlaşma sonrası ilk kez ABD üssüne saldırdı

Taliban anlaşma sonrası ilk kez ABD üssüne saldırdı

Taliban, ABD ile imzalanan Doha Anlaşması'ndan sonra ilk defa yabancı güçlerin konuşlu olduğu askeri bir üsse yönelik saldırı gerçekleştirdi.

Taliban, ABD ile Şubat 2020'de imzalanan Doha Anlaşması'ndan sonra ilk defa yabancı güçlerin konuşlu olduğu askeri bir üsse yönelik saldırı gerçekleştirdi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın doğusundaki Host ili merkezindeki eski hava üssüne Taliban güçlerince füzeli saldırı gerçekleştirildi. 

Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) destekli Host Koruma Gücü (KPF) personelinin konuşlu olduğu askeri merkezde aynı zamanda ABD'li askeri yetkililerin de bulunduğu ifade ediliyor.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada da üsse yönelik bir saldırı gerçekleştirildiği doğrulandı.

Üste konuşlu bulunan CIA destekli Host Koruma Gücü Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada da saldırı doğrulandı.

Taliban'a yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesapları ise, saldırının CIA destekli güçlerin geçtiğimiz gün Host iline bağlı Sabari ilçesinde gerçekleştirdiği sivil katliamına bir cevap niteliği taşıdığı ifade edildi.

CIA destekli yerel bir grup olan Host Koruma Güçleri tarafından geçtiğimiz gün Sabari ilçesinde düzenlenen operasyonda, çoğu kadın ve çocuk en az 20 sivil hayatını kaybetmişti.

Host Koruma Güçleri'nin gerçekleştirdiği operasyona ABD'ye ait hava araçları da destek vermiş, sivil kayıplarının büyük bir kısmının ABD'nin hava saldırından kaynaklandığı ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.