Taliban, başkent Kabil yakınlarında bir ilçeyi ele geçirdi

Taliban, başkent Kabil yakınlarında bir ilçeyi ele geçirdi

Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'e oldukça yakın bir konuma bulunan Nirh ilçe merkezini kontrol altına aldı.

Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'e oldukça yakın bir konuma bulunan Nirh ilçe merkezini kontrol altına aldı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Taliban mensupları, dün öğle saatlerinde Afganistan'ın Vardak ilinin kuzey kesimindeki Nirh ilçe merkezini ele geçirdi.

Taliban mensuplarının Nirh'teki idari merkezleri, polis merkezini, istihbarat binasını ve büyük bir ordu üssünü ele geçirdiği ifade edildi.

Nirh'te çok sayıda silah ve mühimmatın da elde edildiği kaydedildi.

Nirh ilçe merkezi, başkent Kabil'e 40, Vardak ilinin merkezi olan Meydanşehr yerleşimine de 10 kilometre mesafede bulunuyor.

Bölgenin konumu:

Taliban saldırıları artıyor

Taliban'ın, ABD'nin ülkeden çekilmesi gereken 1 Mayıs tarihinin geçmesiyle Afganistan genelinde saldırılara başladığı bildiriliyor.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre hareket, Afganistan'ın birçok bölgesinde eş zamanlı olarak kapsamlı saldırılar düzenlemeye başladı.

ABD ile 29 Şubat 2020 tarihinde imzalanan Doha Anlaşması kapsamında Taliban, barış sürecinin bir sonucu olarak ülke genelinde saldırıları azalttığını ifade etmişti. Bu doğrultuda hareket il ve ilçe merkezlerine yönelik saldırıları neredeyse tamamen durdurmuştu.

Ancak ABD ve yabancı güçlerin ülkeden çekilmesi gereken 1 Mayıs tarihinin geçmesiyle, Taliban ülke genelinde birçok il ve ilçe merkezini, aynı zamanda kırsal bölgelerdeki kritik askeri üsleri hedef almaya başladı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.