Taliban İran sınırını ele geçirdi

Taliban İran sınırını ele geçirdi

Afganistan'daki ilerleyişini sürdüren Taliban'ın ülkenin batısındaki Herat ilinde İran sınır kapısını ele geçirdiği bildirildi.

Afganistan'daki ilerleyişini sürdüren Taliban'ın ülkenin batısındaki Herat ilinde İran sınır kapısını ele geçirdiği bildirildi.

Kabil hükümetine bağlı kaynaklar tarafından yapılan açıklamada Herat'ın batısındaki İslam Kale geçiş noktasının Taliban tarafından kontrol altına alındığı ifade edildi.

Taliban'ın askeri sözcülerinden Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada da İran'a açılan İslam Kale sınır kapısının kendilerine bağlı savaşçılar tarafından kontrol altına alındığı doğrulandı.

Taliban'a bağlı kaynaklar tarafından dolaşıma sokulan videoda Herat ilinde ele geçirilen İran sınır kapısından görüntüler yer alıyor.

Görüntülerde Taliban savaşçılarıyla İran Sınır Muhafızları'ndan bir askerin aynı karede yer alıyor:

Taliban'ın ilerleyişi sürüyor

ABD'nin Taliban ile imzalanan anlaşma sonrasında Afganistan'dan çekilme sürecine hız vermesi Taliban'ın ülkedeki ilerleyişini de tetiklemiş durumda. 

Geçtiğimiz birkaç ay içinde Taliban, ülke genelinde onlarca ilçe merkezini Kabil hükümeti güçlerinden ele geçirdi. Hükümet güçleri Taliban kontrolüne geçen ilçe merkezlerinden bazılarını geri almayı başarmış olsa da birçok ilçe merkezi halen Taliban kontrolünde.

Biden çekilme tarihini geriye aldı

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden dün yaptığı bir açıklamada Afganistan'dan çekilme sürecini 31 Ağustos'a kadar tamamlayabileceklerini ifade etti. Biden bundan önceki açıklamasında çekilmenin 11 Eylül'e kadar tamamlanmasının planlandığını belirtmişti.

Halihazırda ABD ordu kuvvetlerinin yüzde 90'ı Afganistan'ı terk etmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.