Taliban Kabil hükümetiyle görüşmeyi reddetti

Taliban Kabil hükümetiyle görüşmeyi reddetti

Taliban, Kabil hükümetiyle Suudi Arabistan'da bir görüşme gerçekleştirecekleri iddialarını reddetti.

Önümüzdeki ay Kabil hükümetinin Suudi Arabistan'da barış görüşmeleri yürütülmesi yönündeki teklifi Taliban tarafından reddedildi.

Bölge ülkeleri, Taliban ve ABD temsilcileri, bu yıl 17 yıldır devam eden savaşın sonlandırılması için müzakerelere başlamıştı. Ancak Taliban Batı destekli Kabil hükümeti ile resmi görüşmeler gerçekleştirmeyi reddetti.

Reuters'ın aktardığına göre, Taliban şûrasından bir yetkili, "ABD yetkilileriyle önümüzdeki yılın Ocak ayında toplanacak ve Abu Dabi'de yarım kalan görüşmelere tekrar başlayacağız. Ancak tüm paydaşlara şunu belirtmekteyiz ki Kabil hükümetiyle görüşmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Öte yandan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan yazılı açıklamada da Kabil hükümetiyle görüşmelerin gerçekleşeceği yönündeki haberlerin asılsız olduğu ifade edildi.

Sözcü, bu konudaki duruşlarının sürecin başından bu yana net olduğunu savundu.

Ekim ve Kasım aylarında Katar’ın başkenti Doha’da ABD'li temsilci ile Taliban arasında gerçekleştirilen iki görüşmeden sonra üçüncü görüşme de 16 Aralık tarihinde yapılmıştı.

Kabil hükümetiyle hiçbir şekilde görüşmeyi kabul etmeyen Taliban, hükümetin ülkede bir meşruiyeti olmadığını savunuyor. 

Taliban'ın ABD ile yürütülen barış görüşmelerinde öncelikli şartı yabancı güçlerin Afganistan'ı terk etmesi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.