Taliban Afganistan'da barış için Kabil hükümeti ile görüşmeyeceğini yineledi

Taliban Afganistan'da barış için Kabil hükümeti ile görüşmeyeceğini yineledi

Taliban, dün yayınladığı açıklamada "barış sürecinde muhatabın Kabil hükümeti olmadığını" dile getirdi.

Taliban, dün bir açıklama yayınlayarak Afganistan'da devam eden barış sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Taliban'ın resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin Taliban ile görüşmek için kurulacağını ilan ettiği uzlaşı ekibi gündemdeydi. Taliban açıklamada, "barış görüşmelerinde muhatabın Kabil hükümeti olmadığını" ifade etti.

Cenevre konferansı

Taliban Cenevre'de düzenlenen  Afganistan konulu konferansa katılan Eşref Gani'nin Taliban ile görüşme yürütecek bir ekip kurulacağına dair açıklamasını hedefe aldı. Taliban "Görüşmeler hakkında, yapmaya güç yetirebileceği şeylerin ötesinde teklifler iletiyor." ifadesiyle Gani'nin tekliflerini kabul etmeyeceklerinin sinyalini verdi.

Açıklamada Taliban'ın barış görüşmelerine dair politikasının oldukça açık olduğu, hareketin "cihadın başarısı için" ABD ile bir yandan savaştığı ve bir yandan görüşmeler yürüttüğü, bağımsız karar alma gücü olmayan Kabil hükümetiyle görüşmenin zaman kaybı olduğu gibi konulara değinildi.

"Kabil hükümeti halkı temsil etmiyor"

Hareketin yaptığı açıklamada "Ülkenin yarısından fazlasının Taliban kontrolünde olduğu ve Kabil hükümetinin Afgan halkını temsil etmediği" vurgulandı.

Taliban, "yabancı güçlerin ülkeden çekilmesi ve ülkede İslami bir sistemin uygulanması" gibi şartlarla ABD ile barış görüşmeleri yürütüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.