Taliban kuzeyde etkinliğini artırıyor: Tacikistan sınırında bir karakol ele geçirildi

Taliban kuzeyde etkinliğini artırıyor: Tacikistan sınırında bir karakol ele geçirildi

Taliban Tahar ilinde etkinliğini her geçen gün artırıyor.

Taliban bu yıl Hendek Operasyonları adını verdiği bahar saldırılarına hızla devam ediyor. Önceki bahar saldırılarından farklı olarak bu sene Taliban, önceden daha seyrek faaliyet gösterdiği bölgelerde etkinliğini artırıyor.

Kunduz'dan Tahar'a yönelim

Bu bölgelerden biri de ülkenin kuzeyinde Tacikistan sınırındaki Tahar ili. Taliban tahar ilinin batısında yer alan Kunduz da oldukça güçlü bir pozisyonda. Öyle ki Kunduz, Gazni ve Hilmend gibi iller ile beraber ülkede Taliban'ın en fazla etkin olduğu bölgelerden birisi.

Taliban Kunduz ilindeki bu etkinliğini doğudaki Tahar'da faaliyet göstermek için bir basamak olarak kullanıyor. Bu kapsamda özellikle Tahar'ın Kunduz'la sınırına yakın ilçeleri Deşti Kale, Havaca Gar, Derkad ve Havaca Bahaddin'de Taliban etkinliğinde artış gözleniyor. Taliban bu hat üzerinde sık sık saldırılar gerçekleştiriyor.

Tacikistan sınırındaki karakol ele geçirildi

Bu saldırılara geçtiğimiz gün bir yenisi daha eklendi. Akşam saatlerinde Deşti Kale ilçesinin Tacikistan sınırında bulunan bir karakola Taliban savaşçıları saldırı düzenledi. Taliban, saldırıda onlarca polis memurunun öldüğünü ve yaralandığını, altısının da esir alındığını ifade etti. Kabil hükümeti yetkilileri ise saldırıda iki sınır polisinin öldüğünü, ikisinin yaralandığını ve 5 tanesinin de alıkonulduğunu belirtti.

Taliban yaptığı açıklamada kendisine bağlı savaşçıların 8 Ranger, 3 Humvee aracı ve bunların yanı sıra ağır ve hafif silahlarla askeri ekipmanları da ele geçirdiğini dile getirdi. Tahar ili valisinin ofisinden yapılan açıklama da bu bilgileri doğrular nitelikteydi. Bu açıklamaya göre Taliban saldırı sonıucu Ay Hanım sınır karakolunu ve bölgedeki bir silah deposunu ele geçirdi.

Bölgenin yaklaşık konumu şu şekilde :

Grup geçtiğimiz günlerde bölgenin doğusunda yer alan Çah Ab ilçesinde bazı askeri noktalara saldırı düzenlemiş, bu saldırılarda da 20'den fazla asker ölmüş ve yaralanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.