Taliban Mezar-ı Şerif'e saldırı başlattı

Taliban Mezar-ı Şerif'e saldırı başlattı

Afganistan'daki Taliban ilerleyişi devam ederken hareketin farklı vilayetleri ele geçirmek için yeni saldırılar başlattığı bildirildi.

Afganistan'daki Taliban ilerleyişi devam ederken hareketin farklı vilayetleri ele geçirmek için yeni saldırılar başlattığı bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Taliban güçleri Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ili merkezi Mezar-ı Şerif kentine yönelik geniş çaplı bir saldırı başlattı.

Taliban'ın dört koldan şehir merkezine yönelik saldırıya geçtiğini ifade eden kaynaklar, bölgede hükümet güçleriyle Taliban'a bağlı silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktarıyor.

Öte yandan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Mezar-ı Şerif kent merkezine yönelik saldırı başlattıklarını doğruladı.

Taliban'ın saldırı başlattığı bir diğer il ise Samangan, ilin kırsalında birden fazla noktayı Kabil hükümeti güçlerinden ele geçiren Taliban'ın burada da şehir merkezine doğru ilerleyişe geçtiği ifade ediliyor.

Şehir merkezleri Taliban'ın hedefinde

Taliban'a bağlı silahlı güçler son birkaç gün içinde gerçekleştirdikleri sürpriz saldırılarla Afganistan'ın önemli şehir merkezlerinden 5'ini kontrol altına aldı.

2001'deki ABD işgalinden bu yana Taliban ilk kez Afganistan sahasında böylesi bir üstünlüğü elde etmiş bulunuyor.

Taliban'ın kontrol altına aldığı vilayetler ise şunlar: Kunduz, Nimruz, Cevzcan, Saripul ve Tahar.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.