'Taliban Siyasi Heyeti Türkiye'yi ziyaret etti' iddiası

'Taliban Siyasi Heyeti Türkiye'yi ziyaret etti' iddiası

Taliban'ın Siyasi Ofisi'ne bağlı bir heyetin Türkiye'yi ziyaret ederek temaslarda bulunduğu öne sürüldü.

Taliban'ın Katar'daki Siyasi Ofisine bağlı bir heyetin Türkiye'yi ziyaret ederek temaslarda bulunduğu öne sürüldü.

Afganistan'ın en eski medya kuruluşlarından olan "Afghan Islamic Press" tarafından aktarılan habere göre, Taliban'ın Katar'da bulunan Siyasi Ofis'inden bir heyet, Türkiye'yi ziyaret etti.

Taliban heyetinin Türkiye'de hangi yetkililerle temasta bulunduğuna ve görüşmelerde hangi konu başlıklarının ele alındığına dair bir ayrıntı paylaşılmadı.

Resmi Taliban kaynaklarından da henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Türkiye geçtiğimiz gün Afganistan'da Kabil hükümetine 5 yıl için 115 milyon lira askeri yardım taahhüdünde bulunmuştu.

Türkiye'nin Afganistan'da barış süreci konusunda bazı temasları olduğu ifade ediliyordu. 12 Eylül'de Katar'ın başkenti Doha'da başlayan Afganlar arası barış görüşmelerinde Türkiye adına açıklamaları Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yapmıştı. Çavuşoğlu, görüşmelerin bir ayağının Türkiye'de yapılmasına açık olduklarını belirterek, Afganistan'da barışa dair görüşmelere destek olduklarının altını çizmişti.

Daha önce Taliban'ın Türkiye'de bir ofis açacağına dair iddialar ortaya atılmış, bu iddialara Taliban tarafından yorum yapılmamıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.