Taliban Siyasi Ofis Şefi Molla Birader ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüştü

Taliban Siyasi Ofis Şefi Molla Birader ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüştü

Taliban'ın Siyasi Ofis Şefi Molla Abdulgani Birader ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında bir görüşme gerçekleştirildiği bildirildi.

Taliban'ın Siyasi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Taliban'ın Siyasi Ofis Şefi Molla Birader ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında bir görüşme gerçekleştirildiği belirtildi.

Şahin'in Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Molla Birader liderliğindeki Taliban heyetinin Pompeo liderliğindeki ABD heyeti ile görüştüğü kaydedildi. Görüşmede Doha'da 29 Şubat tarihinde imzalanan anlaşma paralelinde yabancı güçlerin Afganistan'ı terk etmesi, esir takası, Afganlar arası görüşmelerin başlaması ve saldırıların azaltılması süreci ele alındı.

Görüşmede Taliban ABD'den, Guantanamo'daki Afganların da serbest bırakılmasını talep etti.

Afganistan'da Taliban ile ABD arasında 29 Şubat'ta imzalanan anlaşma paralelinde barış süreci devam ederken, esir takasının tamamlanması ve Afganlar arası görüşmelere geçilmesi bekleniyor.

ABD, söz konusu anlaşma kapsamında Afganistan'daki askerlerinin sayısını 8600'e düşürdü ve geri çekilme süreci halen devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.