Taliban ile İsviçre arasında 'Afganistan' görüşmesi

Taliban ile İsviçre arasında 'Afganistan' görüşmesi

Taliban ve İsviçre'ye bağlı heyetler Katar'da Afganistan konulu bir görüşme gerçekleştirdi.

Taliban'a bağlı bir heyet, İsviçre'den bir siyasi heyetle Afganistan konulu bir görüşme gerçekleştirdi.

9 Temmuz'da gerçekleştirilen görüşmede ülkedeki son durum ve barış süreci ele alındı.

Görüşmeye dair detayları açıklayan Taliban Siyasi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, Afganistan İslam Emirliği Siyasi Ofisi Avrupa Şubesi Şefi Abdulhak Vasık ve heyeti, İsviçre'nin Katar Büyükelçisi ve İsviçre Kalkınma Ajansı'ndan (İKA) yetkililerle bir video konferans gerçekleştirdi. İKA yetkilileri, Afganistan'daki insani yardımlarına dair detayları paylaştılar.

Aynı zamanda, Siyasi Ofis Avrupa Şubesi mensupları, İsviçre'nin Afganistan'a insani yardımlarını ve ülkedeki tarafsız rolünü takdir ederek, insani yardımın ulaştırılmasında gerekli iş birliğini garanti ettiler."

Taliban, 8 Temmuz'da da Almanya'ya bağlı bir heyetle görüşme gerçekleştirmişti.

Abdulhak Vasık kimdir?

Taliban Siyasi Ofisi Avrupa Şubesi Şefi Abdulhak Vasık, hareketin siyasi heyetinin en dikkat çeken isimlerinden biri konumunda.

untitled-1-001.jpg

Abdulhak Vasık (solda)

1971 doğumlu eski bir Guantanamo mahkumu olan Vasık, Taliban iktidarı dönemimde İstihbarat Bakan Yardımcılığı görevi yürüttü.

Yaklaşık 12 yıllık Guantanamo mahkumiyetinin ardından 2014 yılında serbest kalan isim kısa bir süre sonra siyasi heyete dahil edildi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.