Taliban Sözcüsü: Bayrama kadar esir takasını tamamlıyoruz

Taliban Sözcüsü: Bayrama kadar esir takasını tamamlıyoruz

Taliban siyasi ofis sözcüsü Şahin, Bayrama kadar esir takası sürecini tamamlayacaklarını dile getirdi.

Taliban'ın Siyasi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin, Kurban Bayramı'na kadar taahhüt ettikleri 1000 kişiyi serbest bırakmış olacaklarını açıkladı.

Dün sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Şahin, ABD ile imzaladıkları anlaşma kapsamında taahhüt ettikleri 1000 Kabil hükümeti güvenlik personelinin serbest bırakılması sürecinin Bayrama kadar tamamlanacağını ifade etti. 

Sözcü Şahin bunun bir 'iyi niyet göstergesi' olduğunu savundu.

Taliban ile ABD arasında Katar'ın başkenti Doha'da imzalanan anlaşmaya göre, Taliban tarafı Kabil hükümeti güçlerinden 1000 kişiyi serbest bırakmayı, Kabil yönetimi ise buna karşılık 5000 Taliban mahkumunu serbest bırakmayı taahhüt etmişti. 

Son olarak dün ülkenin Baglan ve Logar vilayetlerinde Taliban tarafından gözaltında tutulan 25 Kabil hükümeti güvenlik personeli daha serbest bırakıldı.

Taliban şu ana kadar 800'den fazla kişini serbest bırakırken, Kabil hükümetinin serbest bıraktığı kişi sayısı 4400 civarında.

Sözcü Şahin, yaptığı açıklamada Kabil yönetimine de süreci bir an önce tamamlama çağrısında bulundu.

Doha Anlaşması çerçevesinde Afganistan'da Taliban ile Kabil yönetimi arasındaki esir takası sürecinin sorunsuz olarak tamamlanması durumunda, Afganlar arası görüşmelere geçilmesi planlanıyor. 

Ancak süreç geçtiğimiz dönemde birçok defa Kabil yönetimi tarafından sekteye uğratılmış, ABD'nin müdahil olması sonucu süreç devam etmişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.