Afganistan'da 120 yaşındaki 'Taliban mensubu' serbest bırakıldı

Afganistan'da 120 yaşındaki 'Taliban mensubu' serbest bırakıldı

Afganistan'da Taliban mensubu olduğu iddia edilen 120 yaşındaki mahkum serbest bırakıldı.

Afganistan'da Taliban mensubu olmakla suçlanan 120 yaşındaki yaşlı adam Taliban'ın girişimleri sonucu serbest bırakıldı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Kabil'de Pul-i Çarki hapishanesinde tutulan yaşlı adam uzun bir süredir sağlık problemleri yüzünden Kabil yönetiminden serbest kalma talebinde bulunuyordu. Ancak yaşlı adamın talepleri yerine getirilmedi.

Hapishane içerisinde nakledileceği yere el arabasıyla götürülen yaşlı adamın ciddi sağlık sorunlarının bulunduğu belirtildi. 

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerinde Ahtar Muhammed, Afganistan'ın Gazni vilayetine bağlı Neva ilçesinden olduğunu belirtiyor. Daha önce de hapse atıldığını ifade eden Ahtar Muhammed, 120 yaşında olduğunu ve toplamda 21 yıl hapis yattığını ekliyor.

Yaşlı adam kendisinin Taliban mensubu olmakla suçlandığını ifade ediyor.

Çevresinde Hacı Dinarhil olarak tanınan, gerçek ismi Ahtar Muhammed olan yaşlı adam, Taliban'ın ABD ile imzaladığı Doha Anlaşması sürecinde sağlanan esir takası programıyla dün serbest kaldı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.