Taliban sözcüsünden El Cezire'ye yalanlama

Taliban sözcüsünden El Cezire'ye yalanlama

Taliban'ın Siyafi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin, Katar merkezli El Cezire'nin Afganistan'a ilişkin haberini yalanladı.

Taliban'ın Siyafi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin, Katar merkezli El Cezire'nin Afganistan'a ilişkin haberini yalanladı.

El Cezire, geçtiğimiz gün Afganistan'da gerçekleşen esir takasına dair bir haber yayınlamış, söz konusu haberde esir takasının Taliban ile Kabil hükümeti arasında gerçekleştiği ve takasın doğrudan görüşmelere zemin hazırlayacağı öne sürülmüştü.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Şahin, El Cezire'nin haberinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Şahin, haberin "temelsiz" olduğunu ve haberde verilen bilgilerin herhangi bir doğruluk payının bulunmadığını dile getirdi.

Taliban ile ABD arasında esir takası

Taliban ile ABD arasında varılan esir takası anlaşması sonrası Taliban'ın önemli üç ismi serbest kalmıştı.

Söz konusu isimler, Taliban'a bağlı Hakkani Teşkilatı'nın geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden kurucu lideri Celaleddin Hakkani'nin oğlu Enes Hakkani, Celaleddin Hakkani'nin kardeşi Hacı Mali Han ve Kari Abdurreşid Ömeri'ydi.

Taliban üst düzey üç ismi karşılığında, Kabil'deki Amerikan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan ve yaklaşık üç yıl önce Taliban tarafından esir alınan Amerikalı Kevin King ve Avusturalya vatandaşı Timothy Weeks'i serbest bırakmıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.