Taliban ile ABD arasında esir takası: Üst düzey isimler serbest kalacak

Taliban ile ABD arasında esir takası: Üst düzey isimler serbest kalacak

Taliban ile ABD arasında gerçekleştirilen esir takası anlaşması sonrası Enes Hakkani de dahil Taliban'ın bazı üst düzey isimlerinin serbest kalacağı bildirildi.

Taliban ile ABD arasında gerçekleştirilen esir takası sonrası Taliban'ın bazı üst düzey isimleri serbest bırakılıyor.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, ABD'nin kontrolündeki Bagram Hapishanesi'nden üç liderin serbest bırakılacağını açıkladı.

Serbest kalacak üç ismin, Taliban'a bağlı Hakkani Teşkilatı'nın geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden kurucu lideri Celaleddin Hakkani'nin oğlu Enes Hakkani, kardeşi Hacı Mali Han ve Kari Abdurreşid Ömeri olduğu belirtildi.

Taliban'ın üst düzey üç lideri karşılığında, Kabil'deki Amerikan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan ve yaklaşık üç yıl önce Taliban tarafından esir alınan Amerikalı Kevin King ve Avusturalya vatandaşı Timothy Weeks'i serbest bırakacağı ifade edildi.

ABD-Taliban görüşmeleri

ABD ile Taliban, 2018 yılının Ekim ayından bu yana Afganistan barış süreci kapsamında görüşmeler gerçekleştiriyordu.

ABD Başkanı Donald Trump 9 Eylül'de sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, başkent Kabil'de bir ABD askerinin öldürüldüğü gerekçesiyle, Taliban ile yürütülen barış görüşmeleri sürecinin durdurulduğunu açıklamıştı.

Taliban, anlaşma için her şey hazırken Trump'ın görüşmeleri iptal ettiğini açıkladığını, bunun en çok ABD'ye zarar vereceğini ve kararın ABD'nin barış karşıtı politikasını ifşa ettiğini ifade etmişti.

Taliban ABD'nin bu kararı aldığına "pişman olacağı" yönünde bir açıklama yapmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum