Afganistan'da Taliban ile çatışmalardan kaçan IŞİD'liler Kabil hükümeti güçlerine teslim oldu

Afganistan'da Taliban ile çatışmalardan kaçan IŞİD'liler Kabil hükümeti güçlerine teslim oldu

Afganistan'da bir grup IŞİD'li Taliban ile yaşanan çatışmaların ardından aileleriyle birlikte Kabil hükümeti güçlerine teslim oldu.

Afganistan'ın doğusunda bir grup IŞİD'li Taliban ile yaşanan çatışmaların ardından aileleriyle birlikte Kabil hükümeti güçlerine teslim oldu.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilinde çok sayıda IŞİD'li Taliban ile yaşanan çatışmaların ardından aileleriyle birlikte Kabil hükümeti güçlerine teslim oldu.

Teslim olan IŞİD'liler aileleriyle birlikte çatışmaların yaşandığı bölgeden tahliye edildi.

Çok sayıda kadın ve çocuk da bulunuyor

Kabil hükümetine bağlı Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada teslim olan IŞİD'liler ve ailelerin sayısı 166 olarak açıklandı.

Bunlardan 46'sının kadın, 65'inin çocuk olduğu, geri kalanların bölgedeki IŞİD savaşçıları olduğu belirtildi.

"Taliban saldırısının ardından teslim oldular"

Afganistan'ın geniş bir bölümünü kontrolü altında tutan Taliban, geçtiğimiz günlerde Nangarhar ilindeki IŞİD yapılanmasına karşı saldırı başlatmıştı.

Yerel kaynaklar, Taliban saldırısıyla birlikte IŞİD'lilerin Kabil hükümeti güçlerine teslim olduğunu aktarıyor.

Geçtiğimiz sene de Afganistan'ın kuzeyindeki Cevzcan ilinde Taliban ile yaşanan çatışmaların ardından çok sayıda IŞİD'li Kabil hükümeti güçlerine teslim olmuş, IŞİD'liler helikopterlerle bölgeden tahliye edilmişti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.