Kabil hükümeti: Taliban 1 aylık ateşkes ilan etsin

Kabil hükümeti: Taliban 1 aylık ateşkes ilan etsin

Kabil hükümeti, Afganistan'da Taliban'ın bir aylık ateşkes ilan etmesini istedi.

Kabil hükümeti, Afganistan'da Taliban'ın bir aylık ateşkes ilan etmesini istedi.

Afganistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Hamdullah Muhib tarafından yapılan açıklamada, Taliban bir aylık ateşkese davet edildi.

ABD ile Taliban arasındaki ateşkes görüşmelerine karşıtlığıyla bilinen Muhib, Taliban'ın tek bir yapı olmadığını öne sürdü.

Muhib, "Tek bir yapı olduğunu ispatlamak için Taliban'ın bir ay ateşkes yapması gerektiğini" öne sürdü.

Kabil hükümeti sıklıkla Taliban'ın tek bir merkezden yönetilmediğini ve tek bir parça olmadığını öne sürerken, Taliban Kabil hükümetinin iddiasını reddediyor.

2018 yılının Ramazan bayramında Afganistan'da karşılıklı ateşkes ilan edilmişti.

Ramazan bayramı öncesi Kabil hükümeti yaklaşık 10 günlük bir ateşkes ilan etmiş, Taliban da daha sonra yaptığı açıklamada bağımsız olarak bayramın 3 gün boyunca geçerli olacak bir ateşkes ilan ettiklerini duyurmuştu.

Ateşkes süresinde Kabil hükümeti tarafından yer yer ateşkes ihlal edilirken, Taliban ise herhangi bir saldırı gerçekleştirmemişti.

Taliban, bu ateşkeste bir saldırı gerçekleştirmemiş olmasını, Kabil hükümetinin iddialarını çürüten bir delil olarak gösteriyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.