Taliban yeni hükümeti ne zaman ilan edecek?

Taliban yeni hükümeti ne zaman ilan edecek?

Afganistan’da kontrolü ele geçiren Taliban, ABD’nin ülkeyi terk etmesine çok az bir zaman kala yeni hükümeti gelecek hafta açıklayacağını duyurdu.

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban, ABD’nin ülkeyi terk etmesine çok az bir zaman kala yeni hükümeti gelecek hafta açıklayacağını duyurdu.

Taliban, iki hafta önce başkent Kabil’in ele geçirilmesinin ardından yaşanan ekonomik çalkantı ve keskin kur düşüşünün yeni hükümetin kurulmasının ardından hızla ortadan kalkacağını iddia etti.

Taliban Sözcüsü Zebibullah Mücahid, Reuters’e yaptığı açıklamada sağlık bakanlığı, eğitim bakanlığı ve merkez bankası gibi önemli devlet kuruluşlarına şimdiden bazı yetkililerin tayin edildiğini bildirdi ve yeni hükümet kurulduktan ortaya çıkan ekonomik sorunların aşılacağını söyledi.

Mücahid, “Afgan para biriminin uluslararası para birimleri karşısında düşüşü geçici. Çünkü durum aninden değişti. Hükümet çalışmaya başlayınca her şey normale dönecek.” dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.