Taliban'dan karakola saldırı: 30 ölü

Taliban'dan karakola saldırı: 30 ölü

Taliban'a bağlı silahlı güçler Afganistan'ın kuzeyinde Kabil hükümeti güçlerine ait bir karakola saldırı düzenledi.

Taliban'a bağlı silahlı güçler Afganistan'ın kuzeyinde Kabil hükümeti güçlerine ait bir karakola saldırı düzenledi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın kuzeyindeki Badahşan iline bağlı Tişhan beldesinde Taliban tarafından Kabil hükümeti güçlerinin konuşlu bulunduğu askeri karakola saldırı düzenlendi.

Polis ve koruculardan oluşan güvenlik güçlerinin konuşlu olduğu karakol ve diğer mevzilere yönelik düzenlenen saldırıda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

En az 30 ölü

Badahşan ilinde Kabil hükümetine bağlı bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre Taliban'ın düzenlediği saldırıda polis ve koruculardan en az 30 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Yapılan açıklamada saldırının Pazar gecesi saat 04:00 sularında gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ayrıca çatışmalar sonrası 3 polisin de kayıp olduğu bildirildi. Kayıp olan polis memurlarının Taliban tarafından canlı olarak yakalanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Taliban hareketi 4 gün önce yayınladığı bir açıklamayla ülke genelinde bahar saldırılarının başladığını ilan etmiş, saldırıların bu seneki isminin "Hendek Cihad Operasyonları" olduğunu duyurmuştu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.