Taliban'dan medrese katliamı mağdurlarına maddi destek

Taliban'dan medrese katliamı mağdurlarına maddi destek

Taliban, Kunduz'da Kabil hükümeti güçlerinin vurduğu medresede mağdurlara maddi yardımda bulundu.

Taliban, geçtiğimiz günlerde Kabil hükümeti güçlerinin hedef aldığı medresede hayatını kaybeden ve yaralanan sivillerin ailelerine maddi yardımda bulundu.

100'den fazla kişi ölmüş ve yaralanmıştı

Ülkenin kuzeyinde yer alan Kunduz ilinin Deşt-i Arçi ilçesindeki bir medreseyi hedef alan saldırıda, 100'den fazla sivil ölmüş çok sayıda sivil de yaralanmıştı. Ölen ve yaralananların çoğu medrese öğrencisi olan çocuklardan oluşuyor.

Kabil hükümeti bölgede Taliban unsurlarının bulunduğunu öne sürse de, yerel kaynaklar ve Taliban bu iddiayı yalanlamıştı.

"Taliban maddi yardım ulaştırdı"

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Taliban'ın bölgedeki sivillere maddi yardım ulaştırdığını açıkladı.

Mücahid'in açıklamasında açıklamada "İslam Emirliği mücahitleri, şok edici Kunduz vakası kurbanlarının ailelerine 1 milyon 400 bin Afgani yardım bağışladı. Yardım, şehitlerin ve yaralıların ailelerine mücahit yetkililer tarafından dağıtıldı."

"Taliban'a yönelim artabilir"

Bölgeden kaynaklara göre, bölge halkının günlük geliri 1-2 dolar arasında, bazen ise bu rakam günlük sıfır dolar şeklinde gerçekleşiyor. Taliban sözcüsünün ifade ettiği meblağ yaklaşık 20 bin dolara denk geliyor.

Söz konusu saldırı sonrası Kabil hükümetine yakın gazeteciler, böylesi saldırıların halkın Taliban'a olan desteğini artıracağı yorumunu yapmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.