Taliban Afganistan'ın güneyinde atağa geçti

Taliban Afganistan'ın güneyinde atağa geçti

Taliban tarafından ülkenin güneyinde düzenlenen koordine saldırılarda birçok nokta hükümet güçlerinden ele geçirildi.

Taliban tarafından ülkenin güneyinde düzenlenen koordine saldırılarda birçok nokta hükümet güçlerinden ele geçirildi.

Afganistan'daki bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Taliban'ın ülkenin güneyindeki Gazni ili merkezine bağlı Ravda ve Angar bölgelerinde dün gerçekleştirdiği koordine saldırılarda Kabil hükümetine ait birçok nokta ele geçirildi.

En az 4 kontrol noktasının Taliban tarafından ele geçirildiğini ifade eden kaynaklar, bölgede Kabil hükümeti güçleriyle Taliban arasındaki çatışmaların sürmekte olduğunu belirtti.

"Dört kontrol noktası ve bir merkez ele geçirildi"

Öte yandan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Gazni ili merkezine bağlı Ravda ve Angar bölgelerinde gerçekleştirilen saldırılarda ABD destekli Kabil hükümeti güçlerine ait 4 kontrol noktasının ele geçirildiği belirtildi.

Sözcü ayrıca bölgedeki bir askeri merkezin de Taliban savaşçıları kontrolüne geçtiğini ifade etti.

Zebihullah Mücahid, sosyal medya ağları üzerinden bölgede ele geçirilen askeri kontrol noktalarına ait görüntüler de paylaştı. 

r1.jpg

r2.jpg

Taliban tarafından ele geçirilen kontrol noktasına beyaz bayrakların asıldığı görülüyor. Ülkenin güneyinde Pakistan sınırına yakın bir bölgede bulunan Gazni ilinde Taliban'ın oldukça etkin olduğu biliniyor.

Afganistan'da Taliban tarafından her sene başlatılan "Bahar Operasyonları"nın önümüzdeki kısa dönem içinde yeni bir isimle başlatılacağı düşünülüyor. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.