Trump'ın çabaları Afganistan'daki durumu değiştiremedi

Trump'ın çabaları Afganistan'daki durumu değiştiremedi

Donald Trump göreve gelmesinin ardından Afganistan'dan mağlup olarak ayrılmayacaklarını söylemişti.

ABD yönetiminin özel Afganistan müfettişliğinin (SIGAR) yayınladığı son rapora göre, Taliban’ın Ocak 2018’in sonundan itibaren kontrol ettiği bölgelerin oranı neredeyse hiç değişmedi. ABD ordusu Donald Trump'ın göreve gelmesinin ardından saldırılarını artırsa da Taliban, Afganistan'ın yarısını kontrol etmeyi sürdürüyor.

ABD Savunma Bakanlığı, Kararlı Destek Misyonu ve Afganistan'daki NATO kuvvetleri SIGAR'a bölgeler hakkında veri-bilgi sağlıyor. SIGAR'ın verileri 31 Ocak 2018 tarihli.

SIGAR raporuna göre Afgan hükümeti ülkedeki 407 bölgeden 229'unu ya kontrol ediyor ya da etkisi altında tutuyor (%56.3). Taliban ise 59 bölgeyi ya kontrol ediyor ya da etkisi altında tutuyor (%14.5). Geri kalan 119 bölgede ise (%29.2) çekişme var. 

ABD Başkanı Donald Trump göreve gelmesinin ardından Afganistan'dan mağlup olarak ayrılmayacaklarını söylemiş ve ardından saldırıların artırılması talimatı vermişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.