Taliban'dan 'Tacikistan' açıklaması

Taliban'dan 'Tacikistan' açıklaması

Afganistan-Tacikistan sınırında yaşanan olayla ilgili Taliban tarafından açıklama yapıldı.

Afganistan'ın kuzeyinde Tacikistan sınırı bölgesinde dün Tacikistan ordu güçleri tarafından bombardıman düzenlendiği gündeme gelmişti.

Sınırın Afganistan tarafındaki Tahar vilayetine yönelik düzenlenen bombardımanda en az 2 kişinin öldüğünü aktaran yerel medya bu kişilerin sınır kaçakçısı olduğunu öne sürmüştü.

Konuyla ilgili olarak Afgan yerel medyasında yer alan "Tacikistan veya Rus savaş uçakları Taliban'ı hedef aldı" haberinden sonra Taliban sözcüsü tarafından bir açıklama yapıldı.

Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya ağları üzerinden paylaşılan mesajda, Taliban ile Tacik sınır güçleri arasında çatışma yaşandığı iddiası reddedildi.

Taliban sözcüsü konuyla ilgili olarak, "Bölgede çatışma yaşandığına dair iddiaları kabul etmiyoruz. Çatışmaların yaşandığı Tahar iline bağlı Darkad bölgesinde savaşçılarımızın herhangi bir varlığı bulunmuyor." ifadelerini kullandı.

"Kaçakçılarla çatışma yaşandı" 

Bazı Afgan yerel kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, sınır kaçakçılığı yapan kişilerle Tacik güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada Tacik güvenlik güçlerinden ölen ve yaralananların olduğu, çatışmaların ardından Tacikistan'ın bölgeye yönelik bombardıman düzenlediği ifade edildi.

Rusya saldırı iddialarını reddetti

Öte yandan Rus askeri kaynakları tarafından dün yapılan açıklamada, Afganistan'a herhangi bir hava saldırısı düzenlenmediği bilgisi paylaşıldı.

Afganistan'ın kuzeyindeki Tacikistan sınır bölgesinde zaman zaman kaçakçılar ve Tacik sınır koruma güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.