Tacikistan saldırısını IŞİD üstlendi

Tacikistan saldırısını IŞİD üstlendi

Tacikistan 4 yabancı turistin öldüğü saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'nin güneyindeki Dangara bölgesinde Pazar günü bisiklet turundaki yabancılara yönelik düzenlenen saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

Örgüte bağlı "Amak Ajansı" üzerinden dün gece saatlerinde yapılan açıklamada, saldırının kendilerine bağlı kişilerce gerçekleştirildiği belirtiliyor. Açıklamada saldırının bıçakla gerçekleştirildiği ifadesine de yer verilmiş.

Dangara bölgesi konumu:

Bisiklet turundaki kişilere yönelik düzenlenen bıçaklı saldırıda ikisi ABD vatandaşı 4 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Saldırının artından Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, ABD, Hollanda ve İsviçre'ye başsağlığı mesajları gönderdi.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin görüntülerini yayınlandı

IŞID'e bağlı "Amak Ajansı" üzerinden bugün yayınlanan görüntülerdeyse Tacikistan'daki saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edilen kişilerin görüntüleri yayınlandı.

Yaklaşık iki dakikalık video kaydında konuşan örgüt üyelerinden biri, Tacikistan'da olduklarını belirten ifadeler kullanıyor.

d-001.jpg

Örgüt üyeleri daha sonra hep bir ağızdan "Halife" olarak gördükleri IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'ye bağlılık yemini ediyorlar.

ABD'den ilk açıklama

Öte yandan başkent Duşanbe'deki Amerikan Elçiliği'nden yapılan açıklamada, "29 Temmuz'da Dangara yakınlarında iki Amerikalı bisikletçinin öldüğünü doğrulayabiliriz" denildi, başka ayrıntı verilmedi.

İsviçre, Hollanda ve Fransa'dan ise henüz saldırıyla ilgili bir açıklama gelmedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.