Taliban'ın kurucu lideri Molla Ömer'in mezarı ilk kez görüntülendi

Taliban'ın kurucu lideri Molla Ömer'in mezarı ilk kez görüntülendi

Taliban'ın kurucu lideri Molla Muhammed Ömer Mücahid'in Afganistan'daki mezarına ait olduğu belirtilen görüntüler ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı.

23 Nisan 2013 tarihinde vefat eden Taliban'ın kurucu lideri Molla Muhammed Ömer Mücahid'in mezarına ait olduğu belirtilen görüntüler ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine yakın sosyal medya hesapları tarafından paylaşılan görüntülerde Molla Ömer'in mezarı ilk kez görüntülenmiş oldu.

Taliban Afganistan'da yönetimi devralmadan önce de Molla Ömer'in Zabul vilayetinde yaşadığı eve ait olduğu belirtilen görüntüler paylaşılmıştı.

Ancak o dönemde Taliban liderinin mezarının nerede olduğu sorusu cevapsız kalmıştı.

t1-015.jpg

Molla Ömer'in Zabul vilayetinde 7 yıl 5 ay boyunca kaldığı ve vefat ettiği belirtilen ev

t2.jpeg

Molla Ömer'in Zabul vilayetindeki mezarına ait olduğu belirtilen fotoğraf

Molla Ömer'in ölümü

Taliban’ın kurucu lideri Molla Ömer’in ölümüne dair birçok haber çıksa da bunlar hiçbir zaman doğrulanmamıştır.

Molla Ömer’in hiçbir zaman bulunamaması, “aslında Molla Ömer diye bir kişi yok” söylentilerine dahi sebep olmuştur.

Geçen 15 yılın sonunda ABD ve Batı ülkelerince desteklenen Kabil yönetimi, 29 Temmuz 2015 tarihinde Molla Ömer’in ölümünü duyurmuş, Taliban da bir süre sonra bu haberi doğrulamıştır.

Açıklanan bilgiye göre 23 Nisan 2013 tarihinde vefat eden Taliban liderinin ölümü bir süre gizlenmiştir. 2 yıldan uzun süre boyunca bu ölümün duyulmaması, Taliban’ın ABD’ye karşı bir istihbarat ve enformasyon başarısı olarak yorumlanmıştır.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum