Tekirdağ'da tren kazası: 10 ölü, 73 yaralı

Tekirdağ'da tren kazası: 10 ölü, 73 yaralı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Sarılar köyü yakınlarında yolcu treni, vagonlarından bir kısmının raydan çıkması sonucu devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 10 ölü, 73 yaralı var.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Sarılar köyü yakınlarında yolcu treni, beş vagonun raydan çıkması sonucu devrildi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, İstanbul-Kapıkule seferini yapan tren kazasında ilk belirlemelere 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin yaralandığını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı tren kazasının aşırı yağışlar nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması dolayısıyla meydana geldiğinin tespit edildiğini bildirdi.

t.jpg

Alınan bilgiye göre, Uzunköprü ilçesinden İstanbul'a hareket eden 362 yolcu ve 6 personeli olduğu belirtilen trenin beş vagonunun raydan çıkması sonucu Çorlu istikametinde Sarılar köyü yakınlarında devrildi. 

Bölgeye 100’ün üzerinde ambulans sevk edildiği bildirildi. 

t2-003.jpg

Validen açıklama

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, canlı yayında yaptığı açıklamada, trenin hava muhalefetinden dolayı raydan çıktığını söyledi.

TSK'dan bölgeye helikopter

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananların hastaneye sevklerini sağlamak için bölgeye askeri helikopterler gönderildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, tren kazası bölgesine 6 kurtarma aracı ve 24 kurtarma personeli sevk edildi.

Türk Kızılayı 304 ünite kan gönderdi

Kazada yaralananlar için Türk Kızılayı tarafından bölgeye ilk etapta 304 ünite kan gönderildi ve Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ihtiyaçları karşılamak üzere tüm tedbirler alındı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tekirdağ'daki tren kazası nedeniyle ilgili tüm birimlerin tahliye işlemleri için seferber edildiğini bildirdi. 

Geçici yayın yasağı getirildi

Başbakanlık tarafından, Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.