Tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 24

Tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 24

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi.

Tekirdağ Valiliği kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 24 olduğunu açıkladı. Valilik ayrıca saat 06.00 itibarıyla arama kurtarma çalışmalarının da sona erdiğini belirtti.

Geçici yayın yasağı kaldırıldı

Başbakanlığın yazısı üzerine, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili dün getirilen geçici yayın yasağının kaldırıldığı belirtildi.

RTÜK'ün internet sitesinde yer alan duyuruda, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazası sonrasında yürütülen çalışmalara ilişkin dün Başbakanlığın 47121 sayılı yazısıyla getirilen geçici yayın yasağının, Başbakanlığın 47135 sayılı kararı ile kaldırıldığı kaydedildi.

Çalışmalar gece boyu sürdü

Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazası sonrasında yürütülen çalışmalar sona erdi.

Kaza sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, sağlık ekipleri, AKUT Arama Kurtarma Derneği ile belediyelere ait bağlı iş makinelerinin katıldığı çalışmalar gece boyunca sürdü.

Çalışmalar, Tekirdağ yönü için getirilen demiryolu vinci ve 6 kepçenin katılmasıyla 03.00-04.00 saatlerinde yoğunlaşırken, çelik halatlarla devrilen vagonlar kaldırıldı.

Vagonların altından bazı yolcuların cenazeleri çıkarılırken,kaza alanı ile köy yolu arasındaki tarlaların 20-30 santimetre balçıkla kaplanması nedeniyle cenazeler zırhlı personel taşıyıcıyla nakledildi.

Arama kurtarma ekiplerinin tamamına yakını kaza alanından ayrıldı. Jandarma ve askerlerin güvenlik önlemleri ise devam ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.