"Terör örgütüyle angajman sizin ikiyüzlülüğünüz"

"Terör örgütüyle angajman sizin ikiyüzlülüğünüz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'Terör örgütüyle angajmanınız olabilir, bu sizin ikiyüzlülüğünüzdür' ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na başlamasının üçüncü gününde Türkiye'ye geldi. Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Çavuşoğlu ve Stoltenberg görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nın değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO müttefiki ülkelerin ve Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'nin operasyonuna gösterdiği tepkileri eleştirdi. Çavuşoğlu, "Adana mutabakatı dahil uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımız olduğunu da açıkça ifade ettik. Terör örgütüyle sizin angajmanınız olabilir bu benim problemim değil. Bu terör örgütüne silah verdiniz, eğittiniz bu da benim problemim değil. Esasen bu senin ikiyüzlülüğündür. Bir yandan terörle mücadele deyip diğer yandan teröre destek vereceksiniz. Türkiye’yi koruma planı NATO Konseyi tarafından onaylanmıştır ve burada YPG var ama başını Amerika’nın çektiği bazı ülkeler bunu bloke etmişlerdir. NATO tarafından onaylanan belgelerde YPG/PYD var" eleştirisinde bulundu.

"YPG Hıristiyanlara saldırıp 'Türkler saldırıyor' diyor"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu PKK'nın Türkiye’nin operasyonuyla ilgili kara propaganda yaptığını söyledi. Çavuşoğlu, “Kara propagandayı biz daha önce de gördük. Sivillere yardım konusunda Türkiye’ye kimse ders veremez. Türkiye’nin hassasiyeti son derece iyi biliniyor. YPG’nin Hıristiyanlara saldırıp Türkler saldırıyor diyerek Hıristiyan dünyasından destek almaya çalıştığını görüyoruz” dedi.

Türkiye’nin S-400 füze savunma sistemi satın alması konusunda da değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, NATO müttefiki Hollanda, İspanya, Almanya ve İtalya’nın zaman zaman Türkiye’de Patriot sistemleri getirip konuşlandırdıklarını ama Türkiye’nin her defasında bu sistemler için müttefiklerine yalvarmak zorunda kalmaması gerektiğini söyledi.

Stoltenberg de NATO'nun önemli bir müttefik olduğunu ve Türkiye'nin savunması için NATO'nun da ciddi çaba gösterdiğini söyledi. Stoltenberg, "NATO birçok açıdan Türkiye'yi destekliyor." dedi.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.