Teslim olan Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın Türkiye'de

Teslim olan Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın Türkiye'de

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandırdığı öne sürülen Mehmet Aydın, Türkiye'ye getirilerek gözaltına alındı.

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandırdığı öne sürülen ve kırmızı bültenle aranan Mehmet Aydın, Brezilya'da Sao Paulo Başkonsolosluğu'na teslim olmasının ardından, Türk Hava Yolları'na ait uçak ile Türkiye'ye getirilerek gözaltına alındı.

Aydın'ın taşıyan TK-0016 sefer sayılı uçak saat 22.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'na indi.

Aydın hakkındaki ilk işlem İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde yapıldı.

Aydın'ın daha sonra sorgulanmak üzere götürüleceği İstanbul Anadolu Başsavcılığı, süreçle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada " İstanbul Havalimanı'nda teslim alınan şüpheli, hem hakkında devam eden soruşturma hem de daha önce açılan kamu davaları kapsamında yapılması gereken ifade alma, sorgu vs. adli işlemlerin tamamlanması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gözaltına alınmıştır" denildi.

Başsavcılığın açıklamasında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Suç Örgütüne Üye Olmak, Bilişim Sistemlerini Araç Olarak Kullanarak ve Ticari Şirketlerin Faaliyeti Kapsamında Nitelikli Dolandırıcılık Yapmak ile Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklamak suçlarından başlatılan soruşturmalar kapsamında çok sayıda şüpheli hakkında bu tarihe dek iki ayrı kamu davası açıldığı" ve Aydın'ın "Soruşturmaya konu örgütün lideri" olduğu ifade edildi.

Cumartesi günü sabah saatlerinde konu ile ilgili bilgilendirme yapan İçişleri Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye getirilmesi için Interpol dairesinden bir ekibin Brezilya'ya götürüldüğünü belirtmişti.

Aydın; elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali suçlamalarıyla Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu.

Avukatları aracılığıyla Sözcü gazetesine gönderdiği bir videoda Aydın, "suçsuz ve mağdur" olduğunu, bunu kanıtlamak için de "hür iradesiyle Türk yargısına teslim olacağını" söylemişti.

Aydın'ın avukatı Şehmus Uluç ise Sözcü'ye yaptığı açıklamada, konsolosluk ile bağlantı kurduklarını ve Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye iadesi için resmi işlemlere başlandığını söylemişti.

Kaynak: BBC Türkçe

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.