Ticaret Bakanı Bolat: İsrail ile ticareti durdurma kararının arkasındayız

Ticaret Bakanı Bolat: İsrail ile ticareti durdurma kararının arkasındayız

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail ile ticaretin devam ettiğine ilişkin haberler konusunda açıklamada bulundu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile İsrail arasında ticaretin durdurulması kararının ardından, belirli ürünler konusunda ihracatın geçici süreyle devam ettiği yönündeki haberlere yanıt verdi.

Bolat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İsrail Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları kesinlikle hayal ürünü olup, gerçekle hiç bir ilgisi yoktur. İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır. İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze'deki Filistinli kardeşlerimize yönelik insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılması konusundaki şartlarımız sağlanıncaya kadar, İsrail ile ticaretin durdurulması kararımız yürürlüktedir."

Reuters'a konuşan bir Ticaret Bakanlığı kaynağı, daha önce anlaşma yapan şirketlere, mevcut siparişleri üçüncü ülkeler aracılığıyla yerine getirmek için üç ay süre verildiğini belirtmiş, ihracatın geçici olarak devam etmesinin sebebinin bu olduğunu kaydetmişti.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.