"TikTok uygulaması kapalıyken dahi ses ve görüntü kaydı alabiliyor"

"TikTok uygulaması kapalıyken dahi ses ve görüntü kaydı alabiliyor"

Çin merkezli video sitesi TikTok, kişisel verileri ihlal eden ve kopyalama ve kaydetme noktasında bir dizi ihmale yol açan skandal ile yeniden gündeme geldi.

Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya uygulaması TikTok’ta, kaydetme, paylaşma, gözetleme ve kopyalamaya kadar pek çok açık yer aldığı öğrenildi.

Çinli şirket ByteDance bünyesinde yer alan TikTok, dünyada 2 milyar kullanıcıya sahip. Pek çok insan, platforma video yükleyerek sosyallaşebiliyor. Ancak, bunun altında Çinli şirketlerin kişisel verileri depoladığı ortaya çıktı. ABD’li sosyal haber ve tartışma sitesi Reddit, TikTok’un topladığı verilerle ciddi güvenlik ve gizlilik ihlali yaptığını yazdı.

Reddit'te yer alan iddialara göre, telefondan silinmiş bilgilerin depolanabileceği, kullanılan telefonların teknik özellikleri hakkında bilgilerin toplanabileceği ve uygulama kapalı olsa dahi ses ve görüntü kaydı yapılabileceği aktarılıyor.

Öte yandan, TikTok uygulamasını kullanan bir kullanıcıdan izin alınmaksızın zararlı ve suç mahiyetindeki içerikler indirebilir ve telefonlara virüsler sızabilir. TikTok’un kopyalanan her içeriği, konum bilgisi ve ağ bilgisini de sakladığı iddialar arasında.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.