Times: Türkiye Hamas'ın ülke içindeki faaliyetlerini kısıtlamaya başladı

Times: Türkiye Hamas'ın ülke içindeki faaliyetlerini kısıtlamaya başladı

Times Gazetesi, Türkiye'nin Hamas'ın ülke içindeki faaliyetlerini kısıtlamaya başladığını ileri sürdü.

The Times gazetesi, Türkiye'de Hamas'ın faaliyetlerini incelediği haberinde, Türk hükümetinin son haftalarda Hamas'ın ülke içi operasyonlarını kısıtlamaya başladığını yazdı.

Anshel Pfeffer imzalı haberde, Cumhurbaşkanı "Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas ile bağlarını yeniden gözden geçirdiği" belirtildi.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, Pfeffer haberinde şu ifadeleri kullanıyor:

"Türkiye, Hamas'ın bazı önemli üyelerine uzun süreli vizeler hatta Türk vatandaşlığı verdi. Sahiplenilmenin getirdiği rahatlıkla Hamas başına buyruk davranmaya başladı. Geçen sene, İstanbul'u, diğer ülkelere siber saldırılar düzenlemek dahil gizli operasyonları için bir merkez olarak kullanmaya başladı.

Faaliyetleriyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya başlıyor. Bunların arasında mühendislik ve tıp okuyan Filistinli öğrencileri üye yapıp gizli operasyonları için ülke dışına göndermek de var."

Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son yıllarda başta ABD olmak üzere NATO müttefikleriyle arasında gerilimler yaşandığını hatırlatıp Türkiye'nin 'yakın rakipleri' Yunanistan ile Kıbrıs'ın ise, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer Arap devletleri ile yeni ittifaklar inşa ettiğine dikkat çekiyor.

'İsrail ile ilişkilerde tek pazarlık kozu Hamas'

Haberin devamında şu iddialar yer aldı:

"Dış politikası darmadağın olan Erdoğan, ülkesinin eski müttefikleriyle yeniden bir araya gelmeye çalışıyor. İsrail dahil. Elinde, İsrail'in ilgilenebileceği bir pazarlık kozu var: Hamas.

Erdoğan açıktan, Türkiye'nin Filistinlileri İsrail'e karşı desteklediğini söylüyor. Ama Hamas'ın, kendisinin haberi olmadan yetki sınırlarını aşması, Erdoğan'a örgütün faaliyetlerini kısıtlaması için bir gerekçe sağladı.

Türk hükümeti son haftalarda Hamas'ın operasyonlarına sınırlamalar getirmeye başladı. Türk medyasında yer alan haberlere göre üyelerine artık uzun süreli vizeler veya Türk vatandaşlığı verilmiyor. En azından bir defasında, bir Hamas üyesi İstanbul havalimanında gözaltına alınıp sınır dışı edildi.

Diğer ülke istihbaratlarıyla çalışan Türk istihbaratı, öğrencilere yardım eden bir Müslüman vakıf kılıfında faaliyet gösteren, aslında İstanbul'da militanlar tarafından kullanılan bir paravan örgüt ağı olan şebekeyi ortaya çıkardı."

The Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen ay 'İsrail ile ilişkileri daha iyi bir noktaya taşımak istediği' yönündeki sözlerini de aktarırken, haber şu satırlarla sona eriyor:

"İsrailli yetkililer son haftalarda, Kudüs ile Ankara arasındaki ilişkilerin gelişmesinin anahtarının, Türkiye'nin Hamas'a olan desteğini çekmesi olduğunu söyledi. Erdoğan mesajı almış görünüyor."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum