Trump: Demokratlar destek vermezse duvarı ABD ordusu inşa eder

Trump: Demokratlar destek vermezse duvarı ABD ordusu inşa eder

ABD Başkanı Trump, Meksika sınırına yapılmasını vaad ettiği duvarın yapımına Demokratların destek vermemesi halinde ordunun duvarı inşa edeceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına yapılmasını vaad ettiği duvarın yapımına Demokratların destek vermemesi halinde ordunun duvarı inşa edeceğini söyledi.

Twitter’den bu sabah yeni mesajlar paylaşan Trump, göçmenlik ve sınır devriye görevlileriyle ordunun Meksika sınırının güvenliğini sağlamada “harika” iş çıkardıklarını belirtti. Bununla birlikte Trump, “büyük bir duvarın çok daha kolay ve daha az pahalı çözüm” olacağını savundu. Trump, Demokratlar’ın “tamamen siyasi nedenlerle” sınır güvenliğini istemediklerini öne sürdü.

ABD’deki hükümet kurumlarının bazılarına sağlanan fonların süresi 21 Aralık’ta doluyor ve Trump’la Kongre’deki Demokrat liderler arasında anlaşmaya varılamazsa Amerika bir kez daha hükümetin kapanması tehlikesiyle karşı karşıya. Başkan Trump’la Senato’daki Demokratlar’ın lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar’ın lideri Nancy Pelosi bugün Beyaz Saray’da biraraya gelecek.

Trump gelecek bütçe paketinde duvar için en az 5 milyar dolarlık fon ayrılmasını istiyor. Demokratlarsa çit ve diğer sınır güvenliği tedbirleri için 1,3 milyar dolar öneriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.