Trump: Derin devlet aşıyı seçim sonrasına erteliyor

Trump: Derin devlet aşıyı seçim sonrasına erteliyor

ABD Başkanı Donald Trump derin devletin, koronavirüs aşılarını seçim sonrasına ertelemek için uğraştıklarını öne sürdü.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla ABD sağlık otoritelerine yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı bir aşı geliştirip onaylamaları için baskı yaptı.

Trump, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ndeki (FDA) derin devlet ya da her kimse, ilaç şirketlerinin aşıları ve tedavi yöntemlerini deneyecek insanlar bulmasını oldukça zorlaştırıyorlar. Açıkça görülüyor ki (bu çalışmalarla ilgili) yanıtları 3 Kasım’dan sonrasına kadar ertelemeyi umuyorlar. Hıza ve hayatların kurtarılmasına odaklanılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Trump yaptığı paylaşımda FDA Direktörü Stephen Hahn’ın Twitter hesabını etiketledi.

Trump daha önce yaptığı açıklamalarda başkanlık seçimlerinden önce bir aşının geliştirilmesini umduğunu dile getirmişti.

Diğer taraftan ABD’de son üç haftadır günlük Covid-19 vakalarının sayısında bir düşüş görülüyor.

Temmuz ayında günde yetmiş binden fazla vaka ile zirveye ulaşan ülkede perşembe günü 43 bin vaka kaydedildi. Salgın ile ilgili verileri izleyen COVID Tracking Project’e (Covid İzleme Projesi) göre ABD’de zirveye ulaşılmasından bu yana hastaneye yatırılanların sayısı üçte bir oranında azalma gösterdi. Temmuz ayının sonundan bu yana bine sabitlenen günlük ölü sayısının önümüzdeki günlerde azalmaya başlaması bekleniyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.