"Trump Erdoğan'a Gülen'in iadesi ile ilgili vaatte bulunmadı"

"Trump Erdoğan'a Gülen'in iadesi ile ilgili vaatte bulunmadı"

Bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili bir vaatte bulunmadığını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) Donald Trump'ın Arjantin'de gerçekleştirilen G20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Fettullah Gülen'in iadesiyle ilgili bir vaatte bulunmadığı belirtildi.

Adının gizli kalması koşuluyla Reuters'e konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi "İki hafta önceki G20 zirvesinde sayın başkan (Trump) Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gülen'in iadesiyle ilgili bir sözde bulunmadı." diye konuştu.

Katar'ın başkenti Doha'da bir forumda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arjantin'de düzenlenen G20 Zirvesi'nde ABD Başkanı Trump'ın Erdoğan'a, Gülen ve diğer örgüt mensuplarının sınır dışı edilmesi için çalışıldığını söylediğini kaydetmişti.

Çavuşoğlu ayrıca, FBI'ın ABD'de bulunan Gülen grubunun nasıl vergi kaçırdığına ilişkin inandırıcı bir soruşturma yürüttüğünü de sözlerine eklemişti.

ABD Başkanı Trump geçtiğimiz Kasım ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iyi anlaştıklarını ancak gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin etkilerini azaltmak için Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesinin söz konusu olmadığını söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.