Adalat Bakanı'ndan Gülen açıklaması: ABD'li savcılar Türkiye'ye gelecek

Adalat Bakanı'ndan Gülen açıklaması: ABD'li savcılar Türkiye'ye gelecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili 'ABD'li savcıların temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geleceğini' bildirdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi konusunda açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te katıldığı programda, Türkiye'nin Gülen'in iadesi için hem 15 Temmuz darbe girişimi öncesi hem de sonrası ABD'ye taleplerini ilettiğini belirten Gül, bu konuda şu ana kadar gerçekleştirilen üst düzey görüşmelerde "bir mesafe alınamadığını" söyledi. Gül, "Ama tamamıyla reddedilmiş de değil. Başvurumuzun reddedildiği yönünde herhangi bir yazı ya da temas da yok" diye ekledi.

Türkiye'nin Gülen yapılanmasıyla ilgili elde ettiği delilleri ABD'ye gönderdiğini söyleyen Gül, "Amerika'da açılan bir soruşturma var. Bu konuyla ilgili onlar da inceleme yapıyor. Ve yakın zamanda, önümüzdeki ay itibarıyla Türkiye'ye Amerikalı savcılar gelecek. Bu konuyla ilgili, yine soruşturma konusunda... Adli yardımlaşma çerçevesinde bir temasımız söz konusu" ifadesini kullandı.

Gül, "ABD'nin bir hukuk devleti olmanın gereğini" yerine getirerek Gülen'i 2019 yılında Türkiye'ye iade edeceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

Çavuşoğlu 84 kişilik liste vermişti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen Kasım ayındaki Washington ziyareti sırasında Türkiye'nin Fethullah Gülen dâhil iadesini istediği 84 kişinin isimlerinin olduğu listeyi ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a verdiğini açıklamıştı.

Çavuşoğlu, 16 Aralık'ta Doha'da yaptığı açıklamada ise ay başında Arjantin'de düzenlenen G20 zirvesi sırasında ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Gülen'in iadesi konusunda "çalıştıklarını" söylediğini aktarmıştı. Çavuşoğlu, "Ancak somut adımlar görmemiz gerekiyor" diye eklemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.