"Trump Fransa'da dışlandı"

"Trump Fransa'da dışlandı"

1. Dünya Savaşı'nı sona erdiren anlaşmanın Paris'te düzenlenen anma töreninde Avrupalı liderlerin milliyetçilik karşıtı mesajlar vermesi ABD Başkanı Trump'ın törende dışlandığı şeklinde yorumlandı.

1. Dünya Savaşı'nı sona erdiren anlaşmanın Paris'te düzenlenen anma töreninde Avrupalı liderlerin milliyetçilik karşıtı mesajlar vermesi ABD Başkanı Donald Trump'ın törende dışlandığı şeklinde yorumlandı.

İngiltere'nin önde gelen finans gazetelerinden Financial Times, Amerikan medyasından Bloomberg ve Washington Post, özellikle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in açıklamalarını 'Trump'ın izole edilmesi' şeklinde haberleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da arasında olduğu dünya liderlerinin katıldığı törende ev sahibi Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yaptığı konuşmada, dünya liderlerine milliyetçiliği reddetmeleri çağrısında bulundu.

Milliyetçiliği "vatanseverliğe ihanet" diye tanımlayan Macron, "'Bizim çıkarlarımız önce gelir ve diğerlerine aldırmayız' diyerek, bir ulusun en değerli şeyini söküp atıyorsunuz, ahlaki değerlerini" dedi.

Macron'un bu sözleri, "Önce Amerika" politikasını şiar olarak benimseyen Trump'a karşı olarak algılandı.

AB ordusu tartışması

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.