Trump: Avrupa önce NATO'ya borcunu ödesin

Trump: Avrupa önce NATO'ya borcunu ödesin

ABD Başkanı Trump, Avrupa'nın ABD'den bağımsız bir ordu kurması önerisinde bulunan Macron'u hedef alarak, "Avrupa ilk olarak ABD’nin fazlasıyla sübvanse ettiği NATO’daki adil paylaşım payını ödemeli.” dedi.

I. Dünya Savaşı’nı bitiren “Ateşkes Günü” anma etkinlikleri için Fransa’ya gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump Paris’e iner inmez “Avrupa ordusu” önerisinde bulunan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u hedef aldı.

Trump Twitter’dan yaptığı açıklamada “Fransa Cumhurbaşkanı Macron ABD, Rusya ve Çin’den kendini korumanmak için Avrupa’nın kendi ordusunu kurmasını önerdi. Çok aşağılayıcı! Ama belki Avrupa ilk olarak ABD’nin fazlasıyla sübvanse ettiği NATO’daki adil paylaşım payını ödemeli.” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron bu hafta yaptığı açıklamada “Gerçek bir Avrupa ordusuna sahip olmak için karar almazsak Avrupalıları koruyamayacağız.” demişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.