NATO Libya müdahalesinde topu Avrupa'ya attı: Saldırıyı onlar başlattı

NATO Libya müdahalesinde topu Avrupa'ya attı: Saldırıyı onlar başlattı

NATO Genel Sekreteri, Kaddafi'nin devrilmesi ve kaosun ortaya çıkmasıyla sonuçlanan Libya harekatının NATO'nun değil birkaç Avrupa ülkesinin insiyatifiyle başlatıldığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Muammer Kaddafi'nin devrilmesi ve kaosun ortaya çıkmasıyla sonuçlanan Libya harekatının NATO'nun değil birkaç Avrupa ülkesinin inisiyatifiyle başlatıldığını söyledi.

2011 yılında düzenlenen Libya harekatından 7 yıl sonra dönemin Norveç Başbakanı Stoltenberg'den bir açıklama geldi.

Berlin'deki German Atlantic Society adlı kuruluşta bir konuşma yapan Stoltenberg, Libya'da yıkıma yol açan harekatın bazı Avrupa ülkeleri tarafından başlatıldığını, daha sonra bu ülkelerin NATO'nun desteğine ihtiyaçları olduğunu anladıklarını ifade etti.

Stoltenberg, "Elbette Avrupalı müttefikler, bazen ABD olmadan bir şeyler yapabilecek güçte olmalı. NATO'daki her operasyonun ABD ile yapılması gerektiğini söylemedik. Sadece ABD büyük bir ülke ve Washington'un katılımına genelde ihtiyaç duyuluyor. Örneğin, Libya harekatını iyi hatırlıyorum. Zira o dönemde başbakandım ve Norveç de harekata dahil oldu." dedi.

Libya harekatının Almanya'dan ziyade Fransa ve İngiltere'nin inisiyatifiyle başlatıldığını da kaydeden Stoltenberg, "Nihai karar almak için Paris'te buluştuğumuzda, NATO masada yoktu. Ancak gerçek şu ki, daha sonra NATO ve ABD'nin desteğine, onların askeri imkan ve kabiliyetlerine ihtiyacımız olduğunu anladık." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.