Trump: Herkes Afganistan savaşına karşı, anlaşma yapmak istiyoruz

Trump: Herkes Afganistan savaşına karşı, anlaşma yapmak istiyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan'da devam eden görüşmelere ilişkin açıklamada bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan'da devam eden görüşmelere ilişkin açıklamada bulundu.

Beyaz Saray'da üst düzey danışmanlarıyla Afganistan konusunda fikir alışverişinde bulunan Trump, görüşmeye dair Twitter hesabında paylaşım yaptı.

Trump yaptığı paylaşımda "Afganistan üzerine çok iyi bir toplantıyı henüz tamamladık. Birçokları bu 19 yıllık savaşın karşısında duruyor, ve biz de, bir anlaşma arayışındayız - eğer mümkünse!" ifadelerini kullandı.

Trump'ın görüştüğü isimler arasında Savunma Bakanı Mark Esper, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford da bulunuyordu.

ABD ile Taliban, 2018 yılının Ekim ayından bu yana Afganistan barış süreci kapsamında görüşmeler gerçekleştiriyor.

Katar'ın başkenti Doha'da süren görüşme sürecinde Taliban yabancı güçlerin Afganistan'dan çekilmesini şart koşuyordu. ABD de Afganistan'ın kendilerine karşı kullanılmaması garantisinin sağlanmasını istiyordu.

ABD aynı zamanda Taliban'ın Kabil hükümetiyle görüşmesi konusunda ısrarcıyken, Taliban ise "ABD kuklası" olarak nitelediği Kabil hükümetiyle görüşmeyi reddediyordu.

Görüşmelerin son turu 12 Ağustos'da gerçekleşmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.