Trump, hesabını kapatan Twitter'a dava açıyor

Trump, hesabını kapatan Twitter'a dava açıyor

ABD eski başkanı Donald Trump, Ocak 2021'de 88,7 milyon takipçili Twitter hesabını kapatan Twitter'a ABD'de dava açıyor.

ABD'nin görevinden bu sene başında ayrılan eski başkanı Donald Trump (1946-) Twitter tarafından kapatılan 88,7 milyon takipçili Twitter hesabının yeniden açılması için ABD'de mahkemeye başvurdu.

Donald Trump Twitter'ın "haksızca" hesabını kapattığını, ABD Kongresi'nin bazı Demokrat Partili üyelerinin baskılarına boyun eğdiğini belirterek ABD'nin Florida Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi'nde hesabının yeniden açılabilmesi için Twitter'a karşı dava açtı. 

Kasım 2020'de gerçekleşen ABD başkanlık seçimlerinde hileyle yenildiğini belirten Donald Trump, ABD Kongresi'nin rakibi Joe Biden'ın başkanlığını onaylaması öncesinde taraftarlarını ABD Kongresi'nde protestoya davet etmişti.

Trump taraftarlarının protestoyu ABD Kongresi'ne yönelik bir baskına çevirmesi üzerine ABD güvenlik güçleri sert karşılık vermişti. Çıkan olaylarda 5 kişi ölürken yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Kongre baskını öncesinde de Trump'ın ABD seçimlerine hile karıştırıldığına dair Twitter hesabından yaptığı açıklamaların Twitter tarafından sansürlenmesi dikkat çekmişti.

Trump'ın çağrısı Twitter üzerinden yapıldığı için Ocak 2021'de Donald Trump'ın 88,7 milyon takipçili Twitter hesabı Twitter yönetimince kapatılmıştı. Şubat 2021'de Twitter'dan yapılan açıklamada Donald Trump'ın bir daha Twitter hesabı açmasına izin verilmeyeceği, Trump yeniden ABD başkanı olsa dahi bu yasaklama kararının değişmeyeceği belirtilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.