Trump Iraklı mahkumun katili eski ABD askerini affetti

Trump Iraklı mahkumun katili eski ABD askerini affetti

ABD Başkanı Donald Trump, Irak'ta gözaltına alınan bir kişiyi öldürerek 2009'da hapis cezasına çarptırılan eski ABD askerini affetti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Trump'ın, eski Üsteğmen Behenna'nın affedilmesine ilişkin bir kararname imzaladığını bildirdi.

Gözaltındaki Iraklı'yı öldüren ABD askerinin cezasını çekerken 'örnek bir mahkum gibi' davrandığını söyleyen Sanders "Bay Behenna bu affı tamamen hak etti" ifadelerini kullandı.

Sanders Behenna'nın davasının ordudan, Oklahoma eyaletinin seçilmiş yetkililerinden ve halktan da geniş destek aldığını belirtti.

İzinsiz, yetkisiz sorguladı

Washington Post'un haberine göre, Irak'ta görev yaparken iki arkadaşını bombalı bir saldırıda kaybeden Behenna, olayla ilişkili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan Iraklı Ali Mansur'u daha sonra izni ve yetkisi olmadan sorgulamıştı. Behenna, çırılçıplak soyduğu Mansur'a sorgu sırasında iki el ateş etmişti. Irak polisi ertesi gün, Behenna'nın bırakıp gittiği Mansur'un cesedini bulmuştu.

Habere göre, Mansur'u kendi sorgulamak isteyen Behenna, Iraklı adamı korkutmak için çıplak bıraktığını kabul etmişti.

Mansur'un sorgu sırasında kendisine taş attığını iddia eden Behenna, kendini savunmak için ateş ettiğini söylemişti. Behenna, "Ali Mansur'un silahımı alıp bana doğrultmasından korktum" diyerek kendisini savunmuştu. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.