Trump: İran asla nükleer silah sahibi olamayacak

Trump: İran asla nükleer silah sahibi olamayacak

ABD Başkanı Donald Trump İran'ın asla nükleer silah sahibi olamayacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İran asla nükleer silah sahibi olamayacak" ifadesini kullandı.

Tahran yönetimi, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD hava saldırısında öldürülmesinin ardından nükleer anlaşmadaki tüm taahhütlerin askıya alındığı, uranyum zenginleştirme, depolama, araştırma ve geliştirmeyle ilgili hiçbir taahhüde uyulmayacağını açıklamıştı.

Bu arada Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), Tahran'ın açıklamasına rağmen gözlemci müfettişlerin hala İran'ın nükleer faaliyetlerini izlemeye ve gelinen seviyeyi teyit etmeye devam ettiğini bildirdi.

UAEA, İran makamlarının kendilerine, ajansla iş birliğinin "daha önceki gibi devam edeceğini" bildirdiğini aktardı.

İran, nükleer programının barışçıl amaçlı olduğu konusunda ısrar ediyor.

Başkan Donald Trump, göreve gelmesinin ardından İran'la 2015'te imzalanan nükleer anlaşmadan çekildiğini açıklamış ardından Tahran'a yönelik yaptırımları hayata geçirmişti. İran ise ABD'nin çekilmesinin ardından nükleer faaliyetlerine yeniden başlamıştı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.