Trump istihbarat raporlarını kabul etmedi: İran konusunda çok pasifler

Trump istihbarat raporlarını kabul etmedi: İran konusunda çok pasifler

ABD Başkanı Trump, ülkesinin istihbarat birimlerince yayınlanan İran raporunun yanlış olduğunu ve istihbarat çalışanlarının İran konusunda çok saf ve pasif olduklarını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, attığı son tweetlerinde istihbarat birimlerinin İran'ın nükleer silah geliştirmediğine dair raporlarına karşı çıkarak istihbarat görevlilerini 'saf ve pasif' olmakla suçladı; istihbarat çalışanlarının 'okula geri dönmelerinin' iyi olacağı yorumunda bulundu.

Trump'ın attığı tweetlerde söyledikleri şu şekilde:

"İstihbarat insanları, iş İran'ın teşkil ettiği tehlikelere geldiğinde çok pasif ve naif görünüyorlar. Ancak yanlışlar! Ben başkan olduğumda İran Ortadoğu'da ve ötesinde sorun yaratıyordu. Korkunç İran Nükleer Anlaşmasını sona erdirdiğimden beri DAHA farklılar ancak yine de potansiyel bir tehlike ve çatışma arz ediyorlar. Füze test ediyorlar (geçen hafta) ve uçlara doğru gittikçe yaklaşıyorlar. Ekonomileri şimdi sarsılıyor, onları geri tutan tek şey de bu. İran'a dikkat edin. Belki de istihbarat çalışanları okula geri dönmeli."

ABD, İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan geçen yıl çekilmişti.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats ve diğer istihbarat üst düzey yetkilileri, Salı günü Senato'ya sundukları raporda İran'ın teknik olarak nükleer anlaşmaya uyduğunu belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.