ABD: Suriye'de IŞİD 2 hafta içinde bitecek

ABD: Suriye'de IŞİD 2 hafta içinde bitecek

ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan, Suriye'de IŞİD'in kontrol ettiği toprakların yüzde 99.5'inin ele geçirildiğini ve geri kalan kısmının bir iki hafta içerisinde IŞİD'ten alınacağını söyledi.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Suriye'de IŞİD'in kontrol ettiği toprakların yüzde 99.5'inin ele geçirildiğini ve geri kalan kısmının bir iki hafta içerisinde IŞİD'ten alınacağını söyledi.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Maksatlı, koordineli, disiplinli bir geri çekilme sürecindeyiz ”diyen Shanahan, “IŞİD'in elindeki toprakların yüzde 99.5'i Suriyelilere iade edildi. Bir iki hafta içinde bu yüzde 100 olacak ” diye konuştu.

Shanahan, IŞİD’in artık üye kazanmak için yeterli hareket özgürlüğüne sahip olmadığını ve finansal imkanlarının önemli ölçüde azaldığını söyledi. Shanahan, ayrıca "terör riskinin ve kitlesel göçün" önemli ölçüde azaltıldığını ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.